Günlük yaşantımızda içerisinde bulunduğumuz çevre koşulları, bu çevreden gelen etmenlerle biyolojik olarak hastalıklarla savaşmamız, stres faktörünün hayatımızda sıklıkla yer alması veya beslenme alışkanlıklarımızın sürekli olarak olumsuzluklar içermesi; otomatikman vücudumuzdaki asit dengesini de olumsuz etkilemektedir.
Bu olumsuzlukların dengemizi bozması sonrasında da birey hastalıklardan kurtulamama, kilo alma, moral bozukluğu ve depresyon gibi sorunlarla da baş etmek zorunda kalmaktadır. Bunun sebebi vücutta dengeler bozulunca vücudun atması gereken asitleri atmayı başaramamasıdır.
Bu noktada da devreye uzmanların önerdiği alkali su girmektedir. Alkali su nasıl hazırlanır, alkali su ne işe yarar, doğal alkali su nasıl yapılır, alkali su diyeti nedir veya alkali su zayıflatır mı gibi konular tamamen bu suyun etkilerinin merak edilmesiyle sıklıkla araştırılan konular arasında yerini almıştır.
Alkali suyla ilgili olarak her şeyden önce, vücuttan zararlı asitlerin ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu söylenebilir. Yani hem bağışıklık sistemi güçlenir, hem yağ yakımı artar, hem hücrelerdeki su oranı yükselerek dengelenir hem de cilt güzelleşir.
Tabi bayanların konuyla ilgili en çok ilgilendikleri nokta alkali su ile yağ yakımı konusudur. Alkali su, vücutta asit fazlalığını yok ettiğinden metabolizmanın hızlanmasına ve otomatikman da yağ yakımının da artmasına yardımcı olmaktadır. Bu sebeple alkali su kullanımı hem sağlık açısında faydalı olmakta hem de kilo vermek konusunda kişiye avantaj sağlamaktadır.
Alkali su üreten markalar nelerdir?
Piyasada üretilmiş olan suların içerdiği pH değerleri, bir suyun asidik dengesini belirlemektedir. Vücudumuzun asidik dengesini korumak adına yapmamız gereken pH değeri 7’den yüksek olan suları içmemiz yeterli olacaktır. Bu tip sulara örnek olarak Erikli su (pH değeri 7.5’tir), Abant su (pH değeri 7.47’dir), Pınar su (pH değeri 7.8’dir) ve Damla su (pH değeri 7.73’tür) verilebilir.
Alkali suyun elde edilme koşulları
Evde alkali su nasıl yapılır diye araştırıldığında karşımıza üç farklı sonuç çıkmaktadır;
- Limon ile alkali su yapma : Limonun içerisinde bulunan anyonik maddesi, vücudunuzda reaksiyonu tamamlandığında birlikte karışım halinde tüketilen suyu da alkali gale getirmektedir. Bunun gerçekleşmesi için iki litrelik suyun içerisine 8 dilim limonu atarak (suyunu değil dilim olarak kullanmanız gerekmektedir) 12 saat boyunca bu suyu dinlenmeye bırakın. Ertesi gün hazır olan suyu gün boyunca tüketebilirsiniz.
- Alkali damla ile suyu alkali yapma : Eczanelerde ya da internetteki belirli sitelerde sıklıkla satılan alkali pH damlası, içeriğinde bol miktarda alkali mineral içermektedir. Bu ürünü satın aldıktan sonra kullanım talimatlarında yer alan suyla damla oranına bakarak bu ürünü rahatlıkla kullanmanız mümkündür.
- Karbonat ile alkali su yapma : Karbonat, başlı başına yüksek değerlerde alkalilik içeren bir üründür. Bu ürün içme suyuna atıldığında suyun kendi alkali değerini otomatikman yükseltmektedir. Oran olarak sekiz su bardağı miktarındaki suyun içerisine, bir tatlı kaşığı miktarındaki karbonatı katıp iyice karıştırmanız yeterli olacaktır. Ancak böbrek hastalarının veya tansiyon hastalarının bu karışımı kullanmaları sakıncalı olduğundan tavsiye edilmemektedir.