Depresyona İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Umutsuzluk, sürekli üzüntülü haller ve ağlama nöbetleri gibi belirtileri olan depresyon, günümüzde en çok rastlanan hastalıklardan bir tanesidir.

Ağır depresyon vakaları için ilaç tedavisi ve terapi gerekse de hafif depresyon vakaları için beslenme düzeninde ve hayat düzeninde yapılacak birkaç değişiklik ile bu hastalığın atlatılabileceği unutulmamalıdır.

Balıklarda bulunan Omega 3 yağ asitleri üzerinde yapılan araştırmalarda bu yağ asitlerin depresyonun tedavisinde etkili olduğu görülmüştür.

Somon, ton balığı ve uskumru gibi soğuk deniz balıklarında bol miktarda Omega 3 yağ asitleri bulunmaktadır.

Bu yağ asitlerinin en büyük etkisi ise merkezi sinir sistemini etkilemesi oluyor.

Yapılan diğer bir araştırmada ise bu tarz balıkları daha çok tüketen ülkelerde diğer ülkelere göre depresyon hastalıklarının daha düşük oranda olduğu gözlemlenmiştir.

Balıkların yanında keten tohumu yağı, ceviz ve kabak çekirdeği de tüketerek Omega 3 yağ asitleri ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ayrıca doktor kontrolünde balık yağı hapları kullanmak da bir çözüm olabilir.

Depresyon üstesinden gelmek için de sık sık tüketmeniz gereken yiyecekler meyveler ve sebzelerdir. Zira içerisinde vitamin antioksidan, mineral ve lif açısından zengin olan bu besinler depresyonun belirtilerinin azaltılmasında oldukça etkilidir.

Ruhsal sağlığınız açısından diyetinizden bu yiyecekleri eksik etmemenizde yarar var. Ayrıca B6 vitamini bakımından zengin olan tahıl, patates nohut, ıspanak gibi yiyecekleri de tüketerek duygu durumunuzun dengelenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.