Yavru Kedi Bakımın da ilk yapmanız gereken ona bir kimlik çıkartıp aşılarını yaptırmalısınız. Daha sonra kedinize kum kabı ve kedi kumu almalısınız. Kediler tüylerini temizlerken birçok tüy yutarlar. Yuttukları bu tüyleri öğürerek ya da dışkı yoluyla atarlar. Bunu azaltmak için kedinizin tüylerini taramalısınız. Eğer kediniz orta ya da uzun tüylüyse tüylerini günde bir kez taramanız yeterlidir. Çoğu kedi fırçalanmaktan pek hoşlanmaz onu fırçalanmaya mümkün olduğu kadar küçükken alıştırmanız gerekmektedir.
Kedinizin tüylerini taradığınız fırça ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Kedinizin kulak temizliğini de yapmalısınız. Ama kulağının dış kısmını temizlemeli, iç kısmının temizliğini veteriner hekime bırakmalısınız. Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak kesmelisiniz. Tırnak kesme işlemi için özel tırnak makaslarından almalısınız.
Kedinizin tırnağını kesme işlemi onu korkutacağından bu işe kediniz henüz küçükken başlamanız daha iyi olacaktır. Kedinizin tırnağını keserken ölü tırnak kısmını kesmelisiniz. Eğer canlı dokuyu keserseniz kanamaya neden olabilirsiniz. Eğer bu işlemi ilk kez yapacaksanız önce veteriner hekime gidip ilk kez orada kestirip öğrenebilirsiniz. Eğer kediniz sürekli sokağa çıkan bir kediyse tırnaklarını kesmemelisiniz. Bu onu dışarıda savunmasız bırakacaktır.
Yavru Kedilerin Beslenmesi
Kediler yaklaşık 2 ay anne sütü emmelidirler. Anne sütü emmeyen kedilerin bağışıklık sistemi zayıf olacağından hastalıklara maruz kalabilirler. Kediler sık sık ve az yerler. Yavru kedinize kesinlikle sofranızdan artan yemekleri vermeyiniz yoksa sizden yemek istemek için yalvarır ve yemek çalmaya başlarlar. Kediniz için onu yeterli düzeyde besleyecek mama seçmelisiniz.
Kediler sürekli ve sık yedikleri için mamasını eksik etmemelisiniz. Ev yapımı yemeklerin vitamin mineral dengesini bilmediğimiz için kedilerimizi özenle hazırlanan kaliteli kuru mamalarla beslemeliyiz. Kedinizin su kabında sürekli temiz ve taze su bulundurmalısınız. Mama ve su kabını evin sakin bir köşesine koymalısınız.
Yavru Kedilerin Tuvalet Eğitimi
Kediler çok temiz hayvanlardır. Tuvalet alışkanlıklarını edinmekte de zorlanmazlar. Doğal ortamlarında tuvalet ihtiyaçlarını toprağa yaparak giderdikleri için evde bu ihtiyaçlarını kedi kumu ile gideririz.
Diğer hayvanlara göre ev ortamına en rahat ve çabuk uyum sağlayan hayvanlardır. Kedi edindiğiniz zaman ona bir kum kabı ve kedi kumu almalısınız. Kumu kaba 7 cm yükseklikte dökünüz. Kum kabındaki pislikleri sürekli alınız. Pislenen kumu değiştiriniz, kum kabını 15 günde bir yıkayınız.