Göz çevresine yapılan botoks işleminde izlenilmesi gereken yollar. Göz çevresine ne tür bir estetik uygulanıyor, Botoksla göz kapağı düşüklüğü nasıl tedavi ediliyor, Göz çevresi botoksunda önemli noktalar.
Botoks Uygulamalarında Önemli Noktalar Neler?
Yaşlanmaya bağlı oluşan cilt kırışıklıklarından kurtulmak için uygulanan botoks aslında “ Clostridium Botulinum “ adlı bakteriden elde edilen kasları felç edici etkisi olan bir toksindir. Ancak botox uygulamaları sırasın da verilen toksinin dozu çok düşük olduğu için etkisini sadece uygulandığı bölgedeki kaslar da gösterir ve vücuda yayılım yapmaz. Dozunun çok iyi ayarlanması gereken bu ilacın mutlaka hekim tarafından uygulanması önemlidir.
Botox göz hastalıklarında hem tedavi hem de estetik amaçlı olarak kullanılır. Göz kapaklarının istemsiz kasılması ile seyreden hastalıklar da ve bazı göz kaymalarında botox enjeksiyonları çok iyi sonuç verir. Kozmetik amaçlı uygulamalar da ise alın ve çatık kaş çizgileri ile kaz ayağı kırışıklıklarını botox enjeksiyonu ile silmek mümkündür. Botox uygulamaları poliklinik ortamında yapılır ve kişi uygulamadan sonra normal yaşantısına devam edebilir. Botoksun etksisi yavaş yavaş başlayarak 15 gün içinde maksimum düzeye çıkar ve 4 – 6 ay süre ile devam eder. Kırışıklıklar tekrar ortaya çıkmaya başladığın da enjeksiyonun tekrarlanması gerekir.
Göz Çevresin de Ne Tip Estetik Uygulanıyor?
Göz çevresi ve yüzde uygulanan medikal estetik yöntemler ile cilt gençleştirme ve yaşlanma sürecini geciktirmenin yanı sıra sorunlu ciltlerin bakım ve tedavisi de yapılabilir. Radyofrekans cilt sıkılaştırma anestezi gerektirmeden ağrısız olarak uygulanma ve işlem sonrasında yüzde belirgin bir iz bırakmadığı için günlük hayat akışı içinde kolaylıkla uygulanabilme avantajına sahiptir. Roller olarak da bilinen iğneleme yöntemi tek başına veya beraberinde cilde çeşitli aminoasit ve vitamin desteklerinin verildiği mezoterapi uygulaması ile kombine olarak uygulanabilir.
PRP ( platelet rich plasma ) yönteminde ise kişinin kendi kan hücrelerinden elde edilen iyileşmeyi uyarıcı maddeler cilde uygulanır. Bu yöntemlerin tümü cilt altı tabakasında yenilenme ve kalınlaşmayı uyarıcı bir etki yaparak cilde daha dolgun ve genç bir görünüm kazandırır. Ayrıca dolgu uygulamaları, saç mezoterapisi ve özellikli cilt bakımı işlemlerini de sayabiliriz. Bu işlemler sırasında kullanılan tüm ilaç ve malzemelerin içeriklerinin cilde uyumlu ve doğal maddelerden oluşması ve bu işlemlerin göz ve yüz anatomisini bilen hekimler tarafından uygulanması istenmeyen sonuçların önlenmesi açısından büyük önem taşır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Nasıl Tedavi Ediliyor?
Pitozis olarak adlandırdığımız göz kapağı düşüklüğü bazen kapaktaki diğer yaşlanma değişikliklerine eşlik edebildiği gibi doğuştan, travma veya sinir felçlerine bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Kapak düşüklüğünün tedavisi cerrahi olarak yapılır ve tedavide uygulanacak yöntem göz kapağını kaldıran kasın durumuna göre belirlenir. Eğer göz kapağını kaldıran kasın fonksiyonu normalse, üst kapaktaki cilt kıvrımından girilerek kasa ulaşılır ve kapak düşüklüğü miktarına göre kas kısaltılarak kapağın normal pozisyonuna yükselmesi sağlanır.
Eğer göz kapağını kaldıran kasta yeterli fonksiyon yoksa, bu durumda göz kapağı özel askılar kullanılarak deri altından alın kasına birleştirilir ve kişi alın kaslarını kaldırarak göz kapağını açabilir hale gelir. Kapak düşüklüğü ameliyatları da lokal anestezi altında gerçekleştirilir ve operasyon sonrasında hastanede kalmaya gerek yoktur.