Çocuk yetiştirmenin bulunduğumuz zaman içerisinde pek de kolay bir eylem olmadığını anlayabiliyoruz. Özellikle de bulunduğumuz çağ içerisinde ve aynı zamanda teknolojinin gelişimi ile birlikte de çocuklarda inanılmaz bir şekilde değişim yaşanıyor.
Elbette bunun önüne geçmek mümkün, en azından öğrenme stilinin farklı bir şekilde düzenlenmesini incelemek çok daha doğru olacaktır. Çocuğunuzun öğrenme stili hakkında bilgi almadığınız sürece, nasıl yardımcı olunacağını da bilemezsiniz. O halde bakalım.
Çocukların Öğrenme Stili
Görsel Öğrenme Stili
Bu çocukların görsel zekaları oldukça üst düzeyde olmaktadır. Özellikle de resim yapma konusunda oldukça etkili ve aynı zamanda resimli kitaplara da çok daha fazla meraklıdırlar. Bunun için ise; derslere girdikleri zaman öğretmenlerinin her detaylarını incelerler ve bu şekilde öğretmenleri onlar hakkında, dersleri çok iyi dinlediklerini söylerler. Aynı zamanda okuyarak çalışılması gerekilen konularda oldukça zayıftırlar ve okuyarak yapılan derslerden pek de bir şey anlamazlar. Derslerde ise; okumak yerine hocayı dinlemeyi çok daha fazla tercih ederler.
İşitsel Öğrenme Stili
Bu zekaya sahip çocuklar, doğuştan itibaren sürekli bir şekilde konuşkan yetişirler. Aynı zamanda çevresinde birileri olmadığı zamanda kendi başlarına konuşmayı tercih ederler. Aynı zamanda her şeyi merak ederler ve yaş fark etmeksizin herkesle konuşmayı tercih ederler. Bu çocuklar yeni öğrendikleri bir şeyleri, dinleyerek anlamayı severler. Okuyarak öğrenmek ve çalışmak onlar için çok da tercih edilen bir durum değildir. Gerek müzik eğitimi olsun gerek ise de yabancı dil eğitimi olsun, bu tarz çocuklar için oldukça yatkın olacaklardır. Unutulmaması gereklidir ki; bu tarz çocuklar susturulmamalıdır, aksi takdirde içlerine kapanacaklar ve toplumdan uzak duracaklardır.
Dokunsal / Kinestetik Öğrenme Stili
Sabit duramamak dediğimiz zaman, aklımıza ilk gelecek olan çocuklardır. Hiperaktiflik olsun ve aynı zamanda sürekli yer değiştirme isteği olsun; bu tür öğrenme stili olan çocuklarda mevcuttur. Bu çocuklar, daha çok eşyalara dokunarak ve aynı zamanda onlar hakkında soru sorarak öğrenirler. O eşyanın ne işe yaradığını nerelerde ve ne zaman kullanıldığını sorarak; çok daha fazla bilgi isteyerek, öğrenme hırslarını en üst seviyeye çıkartırlar.