Yüksek Tansiyona İyi Gelen Yiyecekler

Yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler beslenme ile hastalığın önüne geçme veya var olan hastalığı daha iyi hale getirmeyi sağlar.

Yüksek Tansiyona İyi Gelen Yiyecekler

Yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler  birçok açıdan metabolizmaya katkı sağlar. Tansiyonun yükselmesine neden olan durumu aşağı çeker. Bazı öne çıkan yiyecekler şu şekilde sıralanabilir:

* Havuç, salatalardan eksik edilmemesi gereken bir yiyecektir. Potasyum, nitrat ve antioksidanlar yüksek tansiyonu düşüren bir etki sağlar.

* Kakao flavonoid adlı madde sayesinde kalp samar hastalıklarına karşı koruma sağlar ve yüksek tansiyonu düşürmede de etkilidir. Ancak şekersiz kakao fayda eder. Yağ ve şeker içeren çikolatalar tüketilmemelidir.

* Muz , içerisindeki potasyumla yüksek tansiyona iyi gelen meyveler arasındadır. Kan akışını düzenlemesi ve sonrasında pıhtılaşmayı engellemesi açısından önemli bir durum. Ancak abartmadan tüketmek gerekli. Günde bir kere orta boy muz yenebilir.  Sabah saatlerinde  tüketilmesi ile de gün boyu daha dengeli bir tansiyon sağlanabilir.

* Kudret narı, içerisinde yer alan amino asitler sayesinde tansiyonunuzu normal seviyelerde tutmaya destek verir.

* Haşlama, tuzsuz ve yağsız patates, yüksek tansiyonu engelleyen bir diğer yiyecektir. Potasyum barındırması bunda etkilidir. Katkı maddesi girerse eğer bu durumda etkisi olumsuz olur.

* Domates, likopen içeriği sayesinde damar ve çevresindeki daralmaları engellemektedir. Bu nedenle de yüksek tansiyonun önüne geçer.

* Kavun, potasyum oranı fazla olan bir diğer meyvedir. Kavun içindeki magnezyum ve potasyum kan basıncının düşmesi için faydalıdır.

* Çilek, hem lezzeti hem de içindeki potasyum, antioksidanlarla tansiyona iyi gelen bir yiyecektir. Damarların daralmasına neden olan maddeleri giderir ve bu nedenle avantaj sağlar. Tabi  şekerle değil sadece meyve halinde tüketmek gerekir.

* Yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler arasında kereviz en etkili  Kokusunu birçok kişi sevmediğinden bunu yemez ama  içerisindeki ftalid adlı bir madde, damardaki basıncın azalmasında son derece etkilidir.

Yüksek Tansiyon Hastası Olmamak İçin

Düzenli spor yapmak, şekerden uzak durmak, stres kontrolü sağlamak, kalp ve damar sağlığını koruyan şekilde bir hayat tarzı benimsemek en iyi önlemlerdir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.