Kalsiyumun Sağlığa Olan Faydaları Nelerdir?

Vücudumuzda önemli rol oynayan kalsiyum, dişlerimizde ve kemiklerimizde büyük bir oranda bulunmaktadır.

Hali ile anatomik yapımızın temelini oluşturan kemiklerin varlığı kalsiyum eksikliğinin yaşanması durumunda tehlikeye düşmektedir.

Ancak elbette ki kalsiyumun tek faydası dişler ve kemikler üzerine değildir. Kalsiyumun faydaları arasında başlı başına bir konu olan birçok başlık bulunmaktadır.

1- Kalsiyumun faydaları arasında sayılabilecek en önemli madde kalp atışlarıdır. Bizi var eden kalbimizin atışları ve diğer kalp işleyişleri kalsiyum ile doğrudan ilişkilidir. Çünkü kalbe pompalanan kan içerisinde de diş ve kemiklerde olduğu kadar olmasa da belirli bir oranda kalsiyum minerali bulunmaktadır. Bu yüzden kalsiyum tüketiminin gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

2- Kanın pıhtılaşması vücudun işleyişi konusunda hayati önem taşımaktadır. Kalsiyum, kanın pıhtılaşmasında da etkili bir role sahiptir.

3- Kalsiyum kalp atışlarının olduğu kadar sinir sisteminin de başrol oyuncularından biridir. Kalsiyum tüketimi sinir sistemini onarmaktadır.

4- Vücudun çeşitli yerlerinde çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak oluşan egzamaların önüne kalsiyum tüketimi sayesinde geçilebilmektedir.

5- Kalsiyum tüketimi saç ve tırnakların beslenmesinde de oldukça önemlidir.

6- Çağımızın ciddi sonuçlar doğuran rahatsızlıklarından olan yüksek tansiyon yani hipertansiyon da kalsiyum tüketimi ile doğrudan ilişkilidir. Vücuda girişi sağlanan kalsiyum miktarının vücudun ihtiyacı doğrultusunda olması bu açıdan büyük önem taşımaktadır.

7- Ayrıca kalsiyumun sinir sistemi üzerinde ki olumlu etkileri neticesinde depresyonların önüne geçmek de mümkündür.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.