Kışın Kilo Almamak İçin Ne Yapmalı

Birçoğumuz özellikle kış mevsiminde kilo almaktan yakınırız. Oysa kışı da formda geçirmek ve böylelikle yaza kilo telaşı olmadan girmek mümkün. Nasıl mı? İşte size 7 öneri.

 1) Su içmek için susamayı beklemeyin.

Yaz aylarında su içmek daha kolay gibi görünse de su içmek için mutlaka “susamayı” ya da sizi susatacak bir havayı beklemeniz gerekmez. Kışın gün içinde su içmeyi yaşamınızın bir parçası haline getirmelisiniz. Metabolizmanızı çalıştırmak için en az1.5-2 litre su tüketmeye özen göstermelisiniz. Su tüketimi, toksinlerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı olacak, cildiniz de daha sıkı ve pürüzsüz görünecektir.

2) Kahvaltıyı atlamayın!

Güne dengeli ve güzel bir kahvaltıyla başlamak kilo kontrolünü elinizde tutmanız anlamına gelir. Güne iyi bir kahvaltıyla başlarsanız gün içinde enerjiniz de yüksek olacaktır.

3) Her hareket spor için alternatif olabilir

Kışı bahane ederek spor yapmayı ihmal etmeyin. Bu illa açık havada saatlerce yürümek ya da güneşlenip yüzmek gibi kulağa daha eğlenceli spor alternatifleri olmayabilir. Ancak her mesafeyideğerlendirmek, bindiğiniz araçtan evinizden bir durak önce inerek kalan mesafeyi yürüyerek tamamlamak, asansör yerine merdiven kullanmak gibi küçük yöntemler son derece işe yarayacaktır. Bunları alışkanlık haline getirdiğinizde vücudunuzun kolayca forma girdiğini göreceksiniz.

4) Haftada 2-3 kez balık

Haftada en az 2-3 kez balık yemeniz kemik ve cilt sağlığınız için son derece faydalıdır. Kemiklerinizin kuvvetli olması spor aktivitelerini de çok daha kolay yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca balık, Omega asitleri yönünden zengin bir besin olduğu için erken yaşlanma veya cilt sarkmalarına karşı da son derece doğal ve yararlı bir önlemdir.

5) İnceltici ürünler

Doğru bir inceltici, selülit giderici ürün formunuzu sadece yazın değil kışın da korumanız açısından önemli bir yardımcıdır. Özellikle organik içerikli, kaliteli bir vücut bakım ürünü ile çok daha kısa sürede formunuza kavuşabilir ve bölgesel olarak da incelebilirsiniz.

6) A ve C vitamini açısından zengin beslenin

Kışın zayıflamaya ya da formunuzu korumaya çalışırken sağlığınızdan ödün vermemelisiniz. Mevsim meyve-sebzelerinden zayıflatma özellikleri de olan greyfurt, maydanoz gibi besinleri tüketmeye özen göstermelisiniz. Böylece bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, kış hastalıklarından da bünyenizi korumuş olursunuz.

7) Bitki çayları

Sık sık çay ve kahve tüketen biriyseniz bu alışkanlıklarınıza dur demenizin tam zamanı. Kahve ve siyah çay yerine bitki çayları tüketmeye başlarsanız metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Böylelikle toksinlerin ve yağların vücudunuzdan daha hızlıatılmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.