Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağının faydaları eskiden bu yana hep merak edilen bir konu olmuştur. Çünkü bu yağın birçok faydası olduğu bilinmektedir.

Saç İçin  Zeytinyağının Faydaları

Zeytinyağının faydaları   içerisinde en yararlı alanlardan biri saçlara sağladığı avantajlardır. Zeytinyağı, zayıf, güçsüz saçlar için son derece etkilidir. Saçlarınız kuruysa ve çok hızlı yıpranıyorsa düzenli olarak zeytinyağı kullanımı olabilir. Üstelik kıvırcık saçlar için de etkili bir düzleştiricidir. Zeytinyağını saçlarınıza sürmek için bir kaseye su koymanız sonrasında içine 4 kaşık kadar zeytinyağı eklein ve bir kaşık kadar da bal koyun. Doğal bir parlaklık elde etme için bu şekilde 20 dakika beklemek gerekir. Saç açısından ayrıca kökleri güçlendirmesi nedeniyle artı kazanabilirsiniz.

Ayakları Dinlendirir

Zeytinyağı, ayak ve el yorgunluğu olan kişilerde doğal bir dinlendiricidir. Ilık bir kova suya bir miktar doğal zeytinyağı eklemek ve sonra ayakları içine yerleştirmek gerekir. Bu şekilde 15 dakika bekleme yapılır.

Şeker Hastalığı İçin İyileştiricidir

Zeytinyağının faydaları   içerisinde diyabeti engellemesi bir diğer önemli maddedir. Kan şekeri seviyesinin  azalmasında kimyasallar sayesinde etki eder. Yani vücutta şekeri dengeleyen insülin görevi alması nedeniyle sorunları azaltır.

Göğüs Kanseri Riskini Azaltır

Meme kanseri  riskini azaltması  zeytinyağının önemli faydalarındandır. İçerisindeki doğal direnç geliştiriciler sayesinde  kötü kanserli hücrelerle mücadele sağlar. Ayrıca meme ucundaki çatlakların da gitmesi için kullanılabilir.

Zeytinyağının Diğer Faydaları Neler

Zeytinyağı nelere iyi gelir  sorusu için diğer maddeler şunlardır.

  • Sindirim Sistemine faydası vardır. Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlar.
  • Kan basıncını sağlıklı seviyede kalmasını sağlar.
  • Kolesterole iyi gelir. Doğal olması şartı vardır.
  • Çok etkili bir antioksidan olması nedeniyle karaciğeri korur.
  • Doğal fenolik bileşik ‘oleocanthal’ barındırması nedeniyle Alzheimer hastalığına karşı güçlendirici etki sağlar. Hastalık nedenlerini ortadan kaldırmada etkilidir.
  • Kemiklerin esnemesini sağlar, kırılma riskini azaltır, vücudun kalsiyum emilimini teşvik eder, osteoporoz, romatoid artrit gibi sorunların önüne geçer.
  • Psikolojiye katkısı vardır. Aşırı stres altındaki kişilerde depresyon belirtileri görülebilir. bir miktar rutin zeytinyağı içmek beyinde olumlu etki yaratabilmektedir.
  • Kilo vermeyi daha kolay hale getirir. Zeytinyağı tüketimi, sindirimi ve buna bağlı boşaltımı kolaylaştırır. Bu şekilde vücutta gereksiz şişlikler olmaz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.