Arı Poleni Nedir? Arı Poleninin Faydaları Nelerdir?

Arı polenleri, bütün dünyada kullanılan bütüncül bir çaredir. Ne yazık ki, polenlerin kullanılabilecek çok sayıda yolu genellikle göz ardı edilmektedir.

Arı poleni bal arılarından yapılır ve genç arının besinidir. İnsanlar tarafından istenen hemen hemen tüm besinleri içerdiği için doğanın en besleyici gıdalardan biri olarak kabul edilir. Arılardan toplanan polenler, proteinler (yaklaşık% 40 protein), serbest amino asitler ve B kompleksi ve folik asit içeren vitaminlerden zengindir.

Arı poleni tam bir besindir ve hayvansal kökenli ürünlerin sahip olmadığı pek çok element içerir. Arı poleni proteinlerde herhangi bir hayvan kaynağından daha zengindir. Sığır, yumurta veya eşit ağırlıktaki peynirden daha fazla amino asit içerir. Proteinin yaklaşık yarısı vücut tarafından doğrudan kullanılmaya hazır olan serbest amino asitler formundadır.

Bir çay kaşığı polen dozunun bir arı toplamak için bir ay boyunca günde sekiz saat çalışmasını gerektirdiğini bilmek önemlidir. Her arı poleni topağı iki milyondan fazla çiçek tozu içerir ve bir çay kaşığı 2.5 milyar tane üzerinde çiçek poleni taneleri içerir. Arı poleni tıbbi olarak prostat sağlığından cilt koşullarına kadar geniş bir yelpazede koşullar için kullanılabilir ve vücuttaki belirli beslenme dengesizliklerini düzeltmeye yardımcı olabilir.

Arı Polenlerin Yararları

Enerji Arttırıcı

Arı poleni içerisinde bulunan besin maddeleri yelpazesini büyük bir doğal enerji verici haline getirir. Karbonhidratlar, protein ve B vitaminleri, dayanıklılığı artırarak ve yorgunluğa karşı savaşarak gün boyunca sizi tutmaya yardımcı olabilir.

Solunum Sistemi

Arı poleni, akciğer dokularında anti-inflamatuar etki gösterebilen yüksek miktarda antioksidan içerir ve astımın başlamasını önler.

Sindirim Sistemi

Sağlıklı vitaminler, mineraller ve protein dışında, arı poleni sindirime yardımcı enzimler içerir. Enzimler, yediğiniz gıdalardan ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini almanız için vücudunuza yardımcı olur.
Bağımlılıkları İyileştirir

Dengeleri bastırarak bağımlılıkların iyileşmesi ve istek göstermenin engellenmesi için bütüncül biçimde kullanılır. Arı poleni cravings çöker çünkü sağlıklı kilo kaybı için yararlı olabilir. Bununla birlikte, özellikle de kilo kontrolü söz konusu olduğunda bu potansiyel faydalara daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Kalp-damar Sistemini Destekler

Arı Polen büyük miktarlarda rutin içerir; kan dolaşımını güçlendiren, dolaşım sorunlarına yardımcı olan ve kolestrol seviyelerini düzelten bir antioksidan biyo flavonoid. Güçlü anti-pıhtılaşma güçleri, kalp krizi ve inmeyi önlemeye yardımcı olabilir.

Prostat Yardımı

Benign prostat hiperplazisi çeken erkekler arı poleni kullanarak rahatlama bulabilirler. Arı poleni, sık idrara çıkma isteğini durdurmak için iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.