Yanık İzlerine Şifa 3 Bitkisel Yağ

Günlük hayatta çeşitli nedenlerle meydana gelen yanık izleri için genellikle bitkisel yöntemler tercih edilmektedir. Bu yöntemler sayesinde hazır ürünlerin kimyasal etkilerinden uzak durulmakta ve doğal tedavi uygulanmaktadır.

Yanık izlerine doğal tedavi sürecinde bitkisel kürler hazırlanabileceği gibi çeşitli bitkisel içerikli yağlar da kullanılmaktadır. Bu yağlar masaj yapılarak yanık izinin bulunduğu bölgeye uygulanmaktadır. Etkili sonuç alabilmek için bitkisel yağların ya da kürlerin ilgili bölgeye düzenli biçimde uygulanması gerekmektedir. Böylelikle daha sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

Yanık izleri için uygulanacak olan tedavi yanığın derecesine bağlı olarak değişmektedir. Bu durum uygulanan tedaviden daha verimli sonuç alınmasını sağlamaktadır. Bitkisel malzemelerle yapılan tedavi yara izlerinin kapanmasına yardımcı olmaktadır.

Yara İzlerine İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Yanık izlerine iyi gelen yağlar arasında lavanta yağı ilk sırada yer almaktadır. Sağladığı faydalar nedeniyle lavanta yağı mutlaka evde bulundurulması gereken yağlardan biridir. Yanız izlerine lavanta sürüldüğü takdirde izin bulunduğu bölgenin kısa süre içerisinde normal haline döndüğü görülmektedir.

Nane yağı da yara izleri üzerinde son derece etkilidir. Genellikle mutfakta meydana gelen buhar yanığı, sıcak tencerenin yakması gibi durumlarda nane yağı işe yaramaktadır. Bu gibi durumlarda yanan bölgeye kısa süre içerisinde nane yağı sürülmesi yanığın verdiği acıyı hafifletirken yanık izi oluşumunu da önlemektedir. Böylelikle yanık olan yer iyileşerek herhangi bir kötü görüntü ortaya çıkmamaktadır.

Yara Ve Yanık İzi İçin Hindistan Cevizi Yağı

Yanık izlerini geçirmek için Hindistan cevizi yağı sıvı olarak kullanılır. Bunun için Hindistan cevizi yağı ısıtılarak sıvılaştırılır. Daha sonra avuca alınan bir miktar Hindistan cevizi yağı yanık izinin bulunduğu bölgeye masaj yapılarak sürülür. Bu işlem ortalama on dakika boyunca devam ettirilir. Ardında cildin yağı iyice emmesi için yaklaşık bir saat boyunca beklenir. Bu işlem dört günde bir tekrarlandığı takdirde en etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

Lavanta yağı, nane yağı ve Hindistan cevizi yağının yanı sıra yanık izleri için zeytinyağı,  e vitamini yağı, kakao yağı, çay ağacı yağı gibi yağ türleri de yanık izlerini geçirmek için kullanılmaktadır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.