Cilde Ve Saça Faydaları Saymakla Bitmeyen Zeytinyağlı Sabununun Faydaları

Eskiden beri kadınları güzellik sırrı zeytinyağı olmuştur. Yalnızca cilt için değil, saç ve diğer bakımlar için, şifa için çok kullanılmıştır. Bu sabunun kendine özgü doğal kokusu bile psikolojik olarak rahatlama sağlar. İçerisinde bulunan yüksek E vitamini de cildi besler.

Tamamen organik olma şartıyla zeytinyağı sabunu cildiniz ve saçınız için oldukça faydalıdır.

Zeytinyağlı Sabunun Saça Faydaları

En başta saçlara ipeksi bir yumuşaklık vermektedir. Böylece saçların elektriklenmesini de azaltmaktadır. Saçların parlayarak ışıl ışıl görünmesinde de etkilidir. Saç kökünü de besleme özelliği olduğu için saç dökülmelerine karşı etkilidir.

Saçları daha güçlü olsun, çabuk uzasın isteyenler zeytinyağlı sabunun saça faydaları ve etkisini fark edecektir. Diğer şampuanlar gibi kimyasal içermediği için yan etkileri yoktur. Deriyi tahriş etme, kepeklendirme ya da dökme gibi sorunlar artık tarih olacaktır.

Tamamen doğal yapısı nedeniyle bu sabunu bebeklerinizde güvenle kullanabilirsiniz.

Bu sabunu kullandığınızda saçlarınız matlaşıyorsa sabuna ek olarak biraz elma sirkesi ile saçlarınız yıkadığınızda saçlarınızın parlak olduğunu göreceksiniz.

Zeytinyağlı Sabunun Cilde Faydaları

Zeytinyağının şifası cilt için de oldukça fazla. Egzama, sedef gibi deri hastalıklarında eskiden beri kullanılan zeytinyağı, sabunu ile şifa dağıtmaya devam ediyor. Eskiden kadınların ciltleri oldukça pürüzsüz, pembe ve duru imiş. Bunun sebebi ise zeytinyağından gelen mucizedir. Ancak şimdilerde makyaj, dengesiz beslenme, cildin susuz kalması gibi sorunlar nedeniyle cilt sorunları çok görülüyor.

Sivilce sorunu yaşayan kişiler zeytinyağlı sabun ile ciltlerine bakım yapabilirler. Cildi temizler, gözenekler, kapatır, siyah nokta ve sivilcelerde azalmaya sebep olur. Antiseptik özelliği sayesinde cilt enfeksiyonlarında da oldukça etkilidir. Bu sabun aynı zamanda ferahlık ve dinçlik de verecektir.

Zeytinyağlı sabunun cilde faydaları saymakla bitmeyecek cinstendir. Bu yüzden her cilt sorununuz için denemeden karar vermeyin.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.