Patates Suyunun Cilde İnanılmaz Faydaları

Cilt bakımı için patates sıklıkla kullanılan besinler arasında yer almaktadır. Patates hem tadıyla hem de sağladığı faydalar ile birçok kişi tarafından severek kullanılmaktadır. Genellikle insanlar cilt bakımı için doğal malzemeleri tercih ettiğinden dolayı bunlar içerisinde patates kullanımı oldukça yaygındır.

Cilt için patates genellikle suyu ile birlikte kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra patates ile hazırlanan cilt maskeleri de mevcuttur. Patatesin içerisinde çeşitli vitaminler, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, karbonhidrat gibi birçok önemli değer bulunmaktadır. Bu nedenle hem yemeklerde hem de cilt bakımında patates kullanımı tavsiye edilir. Ancak her besinde olduğu gibi patates kullanımında da aşırıya kaçılmaması, yeterli dozda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Cilt İçin Patates Suyu

Patates suyunun cilt için kullanımı ve faydaları son derece fazladır. Özellikle ilerleyen yaşlarda birçok kişinin şikâyet ettiği kırışıklık sorununa karşı patates suyu yarardır. Buna göre az miktarda patates suyu bir pamuk yardımı ile kırışıklığın olduğu bölgeye sürülür. Bu işlem her gün tekrarlanır. Bir süre sonra patates suyunun cildi canlandırdığı ve dana genç bir görünüm sağladığı görülür.

Patates suyu kırışıklığın yanı sıra cilt lekeleri ve güneş yanıkları için de kullanılmaktadır. Güneş yanığının olduğu yere patates suyu sürmek yanığın verdiği acıyı azaltır ve ferahlık hissi salar. Ayrıca cilt lekelerine karşı da patates suyunu her gün cilde sürmek lekelerin görünümünü azaltırken daha pürüzsüz bir cilde sahip olunmasına imkân sağlar.

Patates İle Cilt Bakımı

Genellikle birçok insan göz çevresinde yer alan koyu renkli halkalardan şikâyet etmekte ve bunlar için çözüm yolları aramaktadır. Bunun için yatmadan önce patates suyuna batırılmış olan pamuk gözün üzerine yerleştirilir. Bu işlem düzenli olarak yapıldığında bir hafta içerisinde gözle görülür derecede farklılık ortaya çıkmaktadır.

Kuru cilde sahip olanlar için de patates son derece etkilidir. Genellikle cilt kuruluğunu önlemek için çeşitli kremler ya da losyonlar kullanılır. Ancak bunların çoğundan istenilen sonuç elde edilmez. Bundan dolayı cilt kuruluğuna karşı patates kullanıldığında hem doğal hem de etkili bir tedavi uygulanmış olur.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.