Cildi Sıkılaştıran Nemlendiren Yüzü Beyazlatan Kavun Maskesi Nasıl Yapılır

Kavun ile pek çok kavun maskesi yapılmaktadır. Bu maskeler sayesinde cildinizin renk tonunu ayarlamak, cildi sıkılaştırmak, nemlendirmek mümkündür. Bunun içinse  kavunun yanına ek olarak pek çok cilde yararlı malzeme katılabilir.

Cilt Sıkılaştıran Kavun Maskesi

Daha sıkı bir cilt için evde kolayca uygulayabileceğiniz sıkılaştıran kavun maskesi ile daha gergin bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunun için 2 dilim kavun kabuğu yeterlidir. Bu kavun kabuklarını iyice yıkayın ve blenderden geçirin. Temiz cildinize bu püreyi uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada iki kere uygulamanız yeterlidir. Böylece nemli ve pürüzsüz bir cilt elde edebilirken, cildinizi de yağlardan arındırırsınız. Böylece gözenekler sıkılaşacak ve aknelerden kurtulabileceksiniz.

Nemlendiren Kavun Maskesi

Özellikle kuru ciltler için bu maske oldukça faydalı olacaktır. Bir dilim kavunun içini alarak püre haline getirin. Üzerine bir yemek kaşığı süt tozu ekleyin. Bir tatlı kaşığı da aktarlardan aldığınız poleni ekleyin. İyice karıştırdığınız bu püreyi cildinize sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi yıkayabilirsiniz.

Yüzü Beyazlatan Kavun Maskesi

Cildinizin daha beyaz olmasını ve cildinizdeki cilt tonu farklılıklarının azalmasını istiyorsanız bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Yüz beyazlatıcı maske haftada 2-3 kere düzenli olarak uygulanabilir. Bu maske için 1 yemek kaşığı kavun püresi, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısının karıştırın. Karışımı püre haline getirin. Yüzünüze sürdüğünüz karışımı 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.

Her Cilt İçin Kavun Maskesi

Her cilt tipine uyum sağlayan bu maske sayesinde herkes kolayca kendisine bakım yapabilir. Duru ve temiz bir cilt için bu maskeyi düzenli olarak uygulayabilirsiniz. Malzemeleri de oldukça basit. Sadece su ve kavunla maskeyi hazırlayabilirsiniz. 1 bardak suyu tencereye koyun ve içine bir dilim kavun koyarak kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alarak soğuyunca püre haline getirin ve yüzünüze sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Kavun Maskelerinin Faydaları

Kavundaki yüksek A vitamini, demir cilde oldukça faydalıdır. Kavunun cilde faydaları arasında gözenekleri açması, cildi nemlendirmesi, yağ seviyesinin düzenlenmesi gibi pek çok şey sayılabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.