Dr.Feridun Kunak’tan Cilt Maskesi Tarifleri

Cilt bakımı alanında uzman olan Feridun Kunak cilt maskeleri tarifi ile pek çok kadına pürüzsüz bir cilt vaat ediyor. Üstelik tüm tarifler tamamen doğal maddelerden oluşan, evde olayca hazırlanabilen tariflerdir. Siz de cildinize ve cilt sorununuza uygun olan maskeyi kendiniz için uygulayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Maske

Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı kayısı yağı, 1 tatlı kaşığı avokado yağı ve 1 tatlı kaşığı portakal yağı koyarak karıştırınız. Bu karışım kremsi bir kıvam alacaktır. Bu karışımı cildinize sürün ve kurumasını bekleyin. İçinde bulunan kil nedeniyle ile kuruyacaktır. Bekleme süresi içinde cildinizi hareket ettirmeden, sırt üşüt yatarak bekleyin. Kuruyunca soğuk suyla yıkayın. Bu maske cildinizin yağlanma düzeyini azaltacaktır.

Kırışıklıkları Önleyici Maske

Bir kabın içerisine 1 adet küçük salatalığı rendeleyin. Üzerine 1 çay kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı avokado yağı, 1 çay kaşığı jojoba yağı koyun. Karışımı ezerek karıştırın. Kremsi bir karışım olunca maskeyi yüzünüze sürün ve 30 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın.

Maske kırışıklıkları önlemeye ve açmaya yardımcı olacaktır. Bu yüzden düzenli olarak uygulamak gerekir. Haftada bir iki kez düzenli yapılırsa sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske

Bir kase içerisinde 1.5 çay kaşığı karbonat ile 1 çorba kaşığı yoğurt koyarak karıştırın. Karışım homojen olunca yüze masaj yaparak uygulayın. 10 dakika kadar bekleyin ve yıkayın. Bu tarifin de etkili olması için düzenli olarak uygulanması gerekir. Oldukça basit olan cilt lekeleri için maske sayesinde cildiniz daha dur bir hal alacaktır.

Kuru Ciltleri İçin Nemlendirici Maske

Yarım elmayı blenderden geçirerek püre haline getirin. Bunu bir kaba alarak kabın içerisine 1 yermek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı ozon yağı katın ve karıştırın. Kremsi kıvam alana kadar karıştırın. Sonra cildinize sürün ve 20 dakika sonra yıkayın.

Feridun Kunak cilt önerileri ile pek çok kadının kendini daha güzel hissetmesine yardımcı olmaktadır. Ancak unutmayın ki bu maskelerle bir mucize değildir ve düzenli olarak y-uygulamak gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.