Elma Suyunun Cilde Faydaları

Elma kabuğunun cilde sağladığı faydalar saymakla bitmemektedir. Keza elma suyunun cilde faydaları da oldukça fazladır. İçerdiği C ve E vitaminleri vücudun gereksinim duyduğu miktarı fazlası ile sağlamaktadır. Zaten birçok kozmetik ürününün içinde bol miktarda elma suyun bulunmaktadır. Cilt lekeleri için kullanılan maske ve kürlerin hemen hepsinde elma suyu bulunmaktadır. Özellikle güzel bir cilt isteyen kişiler günde 1 litre doğal elma suyu içmeleri oldukça fayda sağlayacaktır

Elma Suyu İle Cilt Maskesi

Elma suyu direk olarak tüketilmediği zaman suyu da içilen ve oldukça tercih edilen bir meyvedir ayrıca bu elma suları cilt maskeleri içinde kullanılmaktadır. Elma suyu ile cilt maskesi tarifi ise şöyledir; Malzemeler 2 tane elmanın doğal suyu, 2 çay kaşığı ise yulaf unu, 2 tatlı kaşığı polen ve bir tane E vitamini kapsülü genellikle eczanelerden temin edilenler daha uygundur.

Yapılışı ise; Elmayı yıkadıktan sonra bir kabın içerisine iyice rendeleyin. Ardından elmanın suyunu sıkın ve diğer kalan malzemeleri de elma suyunun içerisine alın. Malzemeleri iyice karıştırın ve cildinizin tamamına yuvarlak yaparak yedirin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Sürenin ardından maskeyi ciltten yıkayarak tamamen temizleyin. Bol su ile yıkandıktan sonra cildinizi havlu ile iyi bir şekilde kurulayın. Cildin tazelenmesinde faydalı olan elma hafta en ideal olanı 1 defa uygulamaktır.

Elma Suyunun Cilde Sağladığı Yararlar

Kırışıklıkların azalmasına oldukça yararlıdır ve özellikle göz çevresinde bulunan kırışıklıkların giderilmesinde son derece etkilidir. Cildin ihtiyacı olan oksijeni cildin etkin bir şekilde almasını sağlar. Özellikle yetersiz oksijen alan cilt daha erken yaşlanmaya sebep olmaktadır. Cildin daha parlak olmasını sağlar ve cildin mat görünümünü parlak bir görünüme doğru değiştirir. İçerisinde bulunan antioksidan cilt yapısını dış etkenlere karşı korur ve yıpranmasını engeller.

Elma suyunu içerek vücudunuza alabileceğiniz gibi doğrudan yüzü yıkama şeklinde de kullanmanız mümkündür. Cilt için birçok yararı bulunan olan elma suyu cildin daha sağlıklı olmasına oldukça etki etmektedir. Cildin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri  doğal yolla sağlamaktadır. Elma suyunun cilde sağladığı yararlar bu şekildedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.