Cilt Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Güzellik ve bakım konusunda en çok dikkat edilen hususlardan biriside cildin durumudur. Özellikle yüz bakım ile cildimizin durumuna göre tedaviler uygulayarak daha sağlıklı bir cilde kavuşabiliriz. Cilt tipleri yağlı, kuru veya karma cilt tipleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde insanların en çok şikayet ettiği cilt tipi ise kuru ciltlerdir. Bu yüzden insanlar bu soruna çözüm bulmak amacı ile birçok araştırma yapmaktadırlar. Bu araştırmaların başında cilt kuruluğuna ne iyi gelir araştırması yer almaktadır.

Özellikle soğuk havalara bağlı olarak kış aylarında iyice artan cilt kuruluğu, hiç istenmeyen ve kötü görünüm sunduğu gibi zaman zaman acıya da sebep olan bir durumdur. Bu yüzden insanlar cilt kuruluğundan kurtulmak için türlü türlü yollara başvurmaktadırlar. En çok başvurulan yol ise cilt maskesi yoludur. Birçok cilt maskesi ile insanlar bu konuda kolaylıkla kendi kendilerini tedavi edebilme şansına sahiplerdir. Fakat durumu gayet ciddi ve ağır bir şekilde olanların kesinlikle tıbbi bir yardım alması gerekmektedir.

Kuru Ciltler İçin Yüz Maskeleri

Kuru ciltler için uzmanlar tarafından tavsiye edilen birçok cilt maskesi bulunmaktadır. Cilt kuruluğuna ne iyi gelir araştırmalarınız sonucunda karşınıza çıkacak olan bu yazımız ile bu tariflere ulaşabilirsiniz.

Avokado maskesi ile kuru ciltlerinize kesin çözüm bulmanız mümkün. Bu maske için öncelikle yarım avokadoyu püre haline getirinceye kadar ezin. Sonrasında bir çay kaşığı bal ile karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

Kahve maskesi ile de kuru ciltlerinizin bakımını kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Bu maske için ihtiyacınız olan şey ise içtiğiniz bir fincan kahvenin dibinde kalan telve. 2 çay kaşığı telveye 2 çay kaşığı toz kakao, 3 çay kaşığı süt ve 2 tatlı kaşığı bal ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın. 20 dakika sonra yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Bu maskeyi de haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Kuru ciltler için hazırlanabilecek daha birçok maske olmakla birlikte en hızlı ve kesin çözüm veren yukarıdaki iki maskeden birini uyguladığınızda cilt kuruluğuna ne iyi gelir araştırmanıza da kısa zamanda cevap bulmuş olacaksınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.