Cildi Ölü Deriden Arındıran Mısır Unu Peelingi Nasıl Yapılır

Peeling ciltteki ölü derilerden arındırma işlemidir ve mısır unu peelingi bundan çok daha fazlasını yapmaktadır.  Evde kolayca hazırlayacağınız bu doğal peeling sayesinde siyah nokta, sivilce ve açık gözeneklerden kurtulabilirsiniz. Cilt lekelerini ise gözle görülür derecede azaltacaktır.

Mısır Unu Peelingi Nasıl Yapılır?

Mısır unu ile birlikte kullanılan cilde yararlı diğer maddelerle hazırlanan pek çok tarif bulabilirsiniz. Ancak biz her cilt tipinin uygulayacağı genel bir peeling tarifi verelim.

Bir yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı kil, bir yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı mısır unu ile karışım hazırlayalım. Kremsi bir hamur elde edilecektir. Bu karışımı yüzünüze masaj yaparak sürün ve 5 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Soğuk suyla durulayın. Haftada bir uygulayabilirsiniz.

Siyah Noktalar İçin Mısır Unu Maskesi

Bir kase içerisine birer yemek kasığı yoğurt ve mısır unu koyarak karıştırın. Bu karışımı tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Siyah nokta olan bölgelere özellikle sürün. Sürerken dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 15 dk. kadar bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Siyah noktalar için mısır unu peelingi sayesinde gözenekler temizlenecek ve siyah nokta oluşumu engellenecektir.

Kırmızı Lekeler İçin Mısır Unu Maskesi

Sivilceler sonrası ciltte kırmızı lekeler kaldığı sıklıkla görülür. İşte bu lekelerden mısır unu pelengi ile kurtulabilirsiniz. Bir çay kaşığı el kremi, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı kili karıştırın. Kırmızı lekelerin üstüne masaj yaparak sürün. Bu maskeyi yaklaşık 10 dakika kadar sürekli ovarak sürün. On dakika bekleyen maskenin kurumasını beklemeye gerek olmadan yıkayabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Mısır Unu Maskesi

Cilt ne kadar duru ve temiz olsa da açık olan gözenekler sizi rahatsız edecektir. Bu nedenle Gözenek sıkılaştırıcı maske sayesinde zaman içinde bu görüntüden kurtulabilirsiniz. Bir çay kaşığı limon suyu, iki yemek kaşığı yoğurt, iki yemek kaşığı mısır unu ve bir tatlı kaşığı zeytin yağını uygun bir kapta karıştırın. Pürüzsüz kıvam alınca yüzünüze uygulayın. 5-10 dakika kadar bekleyen ve kuruyan maskeyi elinizle ovarak dökün. Döküldükten sonra ise ılık suyla yıkayın.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.