Kayısı Çekirdeğinin Faydaları

Kayısı çekirdeği, günümüzde ilaç ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. İçerisindeki vitaminler sayesinde birden çok faydası bulunan bu çekirdeğe rağbet çok fazladır özellikle içinde bulunan B17, A, D, K ve E vitamini hastalıkları önleyici olarak kullanılmaktadır en önemli özelliği ise kayısı çekirdeği kanser hücrelerini temizliyor fakat kayısı çekirdeğinin yanlış kullanımı da çok büyük zararlara neden olmaktadır.

Kayısı yağı alırsanız soğuk pres tekniği ile üretilip üretilmediğine dikkat ediniz çünkü kayısı yağı sıcak ortamlarda üretildiğine içindeki vitaminler yok olur.

Kayısı Çekirdeğinin Faydaları

Kayısı çekirdeğinin faydası çok fazladır ancak bu faydalar arasında en önemlisi kanser hücrelerini yenilemesi ve başlangıç seviyesinde bulunan Kanser hastasının iyileşmesini sağlamasıdır. Diğer bir faydası ise kayısı çekirdeğinin yağı selülit görüntüsünü azaltmaktadır aktarlardan alabileceğiniz kayısı çekirdeği yağı ile selülit sorunu olan bölgeye haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak şikayetinizi azaltabilirsiniz.

Kayısı çekirdeği kan basıncının artmasını engeller ve cilte de çok iyi gelir. Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte kayısı çekirdeği kullanımında da artış olmaktadır çünkü kayısı çekirdeği nezle, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir. Kayısı çekirdeği yağında kalsiyum, magnezyum ve selenyum gibi mineraller bulundurur aynı zamanda karotin ve betakaroten maddelerini de içerir.

Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında rolü büyüktür. Kayısı çekirdeği kozmetik alanda kırışıklığın giderilmesi içinde kullanılır haftada 2 kez cilde uygulayarak etkisini görebilirsiniz. Kayısı çekirdeği, karaciğeri onarır. Kan yapımını artırarak, kansızlığı engeller. Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır ayrıca böbreklerde taşı azalttır.

İçindeki a vitamini sayesinde ciltte oluşan sivilce problemlerini ortadan kaldırmakta olan bu kayısı çekirdeği aynı zamanda kuru ciltleri de nemlendirici özelliktedir eğer yağlı ciltli iseniz de fazla yağın atılmasını sağlayarak cildinizdeki nem dengesini sağlar. Doktorlar günde 7-10 tane kayısı çekirdeğinin tüketilmesini önermektedir. Ayrıca kayısı çekirdeğinin besin değerlerine bakıldığı zaman diyet içinde uygun bir besindir.

Kayısı Çekirdeğinin Kullanımı

Kayısı çekirdeği, cildin doğal güzelliği için haftada bir gün fakat kuru ciltli iseniz günde bir defa deriye kayısı yağı sürülmesi tavsiye edilmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.