Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir Nasıl Kullanılır?

Nar, nar çekirdeği ve bundan elde edilen doğal yağ sağlık açısından birçok açıdan yararlıdır. Türkiye’de bu bitkinin yetiştirilmesi, nar çekirdeği yağı kullanımı için de fırsat oluşturmaktadır.

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları 

Nar çekirdeği yağının faydaları maddeler halinde sıralanabilir. Bunlar farklı kategorilerde değerlendirilmelidir.

1-)Nar çekirdeği yağı kalp sağlığı için yaralıdır. Koruyucu etki gösterir. Yağın içerisinde bulunan kolesterol seviyesini normal şekilde devam ettirir ve bu durum kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Uzun vadede düzenli alındığında kalp sağlığı için koruyucu olacaktır.

2-)Kanserli hücreleri zayıflatıcı etkisi vardır. Antioksidan içeren nar çekirdeği yağı, hücrelerdeki hasarın tamir edilmesine yardımcı olur. Kanserli hastalarda görülen DNA hasarı hücrelerde sorun yaratmaktadır. Bu şifalı meyvenin çekirdek yağı, oluşan DNA hasarlarının iyileşmesinde etkilidir. Ayrıca kanser olmayan kişilerde de buna yakalanma oranını azalttığı bilinmektedir. Kan kanseri, tümör, prostat kanseri, kolon kanseri, meme kanseri gibi kanser türlerinin oluşmasını engelleyici işlevi de bulunmaktadır. Bununla ilgili fareler üzerinde yapılan çalışmalar ayrıca cilt kanseri etkisinin de azalmasına yardım ettiğini göstermektedir. Güneş ışınlarına karşı kalkan görevi yapar.

3-)Enfeksiyonlara karşı bağışıklığı güçlendirir. B ve C vitaminleri ile mineraller açısından güçlü yönleri ile nar çekirdeği yağı etkili bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Bu durum hormon dengelerinin düzenli kalmasıyla da ilgilidir. Daha güçlü bağışıklık sistemi hastalıklara yakalanma oranını düşürmektedir.

4-)Punisinik asit maddesi sayesinde kas ağrılarının önüne geçer. Bir hastalık nedeniyle oluşan ağrıların azalmasında etkilidir. Ayrıca iltihaplanmaları engelleyerek daha dirençli bir yapı kazandırır.

5-)Yağ birikmesini engeller. Nar çekirdeği yağı, kilo vermek isteyenler için de etkilidir. İçeriğinde bulunan flavonoid maddesi yağ birikiminin önüne geçer. Ayrıca kolesterol dengeleyen yapısı sayesinde kilo vermek kolaylaşacaktır.

Nar Çekirdeği Yağı Kullanımı

Nar çekirdeği yağı kullanımı farklı şekillerde olabilir. Eğer yağ birikmesini engellemek içinse bir fincan suyun içine 7 damla nar çekirdeği yağı damlatılmalı ve pürüzlü bölümlere masajla sürülmelidir. Düzenli uygulama sonrasında selülitler zamanla gidecektir. Eğer nar çekirdeği yağı cildin iyileşmesi için kullanılacaksa, bir miktar pamuk üzerine damlatılır ve yüze sürülür. Bir süre bu şekilde beklendikten sonra suyla temizlenir. Göz çevresinde kullanılmamalıdır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.