Krem Allık Nasıl Yapılır?

Makyaj malzemelerine oldukça önem veriyoruz, her ne kadar çoğu zaman için hazır alıyor olsak bile; kimi zamanlarda da kendimiz yapmaya özen gösteriyoruz. Bu bağlamda ise; kendi makyaj malzememizi kendimiz yapmamız ne kadar zamanımızı alır veya hangi malzemeler kullanılması gereklidir buna bakacağız. Kimi makyaj malzemelerinin yapımı çok kolay oluyor olsa bile; kimilerinin yapımı biraz daha zor olabilmektedir. Sizlere bugün krem allık nasıl yapılır, bunun cevabını vereceğiz.

Krem Allık

Krem allıklar, kuru ciltler için en ideal allıklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuru ciltlerde kullanılan krem allıklar, oldukça nemli göstereceğinden, vücudun nem dengesini de koruyacaktır. Eğer cildiniz yağlı ise; krem allığı kullanmamanızı öneririz, çünkü krem allıklar cildi yağlı göstereceğinden size sıkıntı çıkartabilir.

Krem Allık Yapımı

  • 1 tatlı kaşığı nemlendirici yüz kremi
  • Kullanmak istediğiniz renk ruj
  • Tahta çubuk
  • Nude makyaj için: 1/4 çay kaşığı açık renk likit fondöten

Allığı kullanacağınız kabın içerisine nemlendirici ile ruju ekleyin ve bunların ikisini iyice karıştırın. Eğer rengi istediğiniz renkten daha koyu olduysa biraz daha nemlendirici ekleyebilirsiniz. Aslına bakarsanız bu kadar kolay ve kısa zamanda yapılacak bir makyaj malzemesidir. Aynı zamanda kullanımı da oldukça kolay ve herkes tarafından sevilmektedir.

Nude Makyaj İçin Yapacaksanız

Nude makyaj, ten rengine çok daha yakın bir renk olduğu için sizlerin de bildiği kadarıyla rujdan çok daha az kullanarak, likit fondötenden uygulayacaksınız. Yapmanız gereken şey oldukça basit olacaktır. Bu karışımın içerisine likit fondötenden ekleyerek, oldukça basit bir allık yapabilirsiniz. Ama eğer rengi istediğinizden çok daha koyu ise rujun miktarını azaltabilirsiniz. Daha sonra ise bu karışımı minik kaplara ya da ruj kabına ekleyebilirsiniz.

Krem Allık Nasıl Kullanılır?

Krem allıklar her kadının kullanmak istediği ama bir türlü cesaret edemediği allıklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Krem allık kullanmanın en kolay yöntemlerinden birisi elleriniz ile dağıtmanız olacaktır veya yeni çıkan süngerler tarafından olacaktır. Eğer normal bir alık fırçası ile krem allığı uygularsanız, istediğiniz kıvamda ve istediğiniz ayarda bir allık sürümü gerçekleştiremezsiniz. Bu bağlamda ise; krem allıktan hoşnut kalmayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.