Baş Ağrısına İyi Gelen Bitkisel Çaylar

Yatarken, uyanırken, yürürken, iş yaparken, kahvaltıda, yemekte ver birçok neden. Günlük yaşantımızı zorlayan baş ağrısına iyi gelen çaylar, size çok iyi gelcektir.

Hemen herkesin artık birçok kez muzdarip olduğu en yaygın şikâyetlerden bir tanesi de baş ağrısıdır. Her hangi bir yaş sınırı olmaksızın genç yaşlı herkesin başına gelebilmektedir. Artık çağımızın hastalığı da diyebiliriz. Baş ağrısı stres, migren, göz yorgunluğu, dehitrasyon, düşük kan şekeri ve sinüzittir gibi faktörlerden olabilmektedir. Nadirensemenenjit, ansefalit, beyinsel anevrizmalar, aşırı yüksek tansiyon ve beyin tümörleri gibi tehlikeli hastalıklar da olabilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle uzman bir hekimden yardım alınmalı ve alınmaması durumunda çok ciddi sorunlarda doğurabilir. Çünkü baş ağrısı birçok hastalığında habercisi olabilir. Baş ağrısı deyip geçiştirmemeniz özellikle tavsiye edilir.

Sarıpapatya çayı

İçerisin de insan metabolizmasına enerji katan C vitamini bulunduran sarıpapatya çayı. Baş ağrılarınıza iyi gelerek yok edeceği gibi, günün o mental yorgunluğunu üzerinizden atmanıza ve de stresinizi üzerinizden tamimiyle üzerinizden atmanıza katkı sağlayacaktır.

Sarıpapatya çayının hazırlanışı

500 ml iyice kaynamış suya birkaç tutam sarıpapatya yapraklarını atınız. Demlemeye bırakınız ve daha sonrasında süzerek suyu bir başka kaba aktarınız. Ve her yemek öğününüzün peşine 1 bar bardak tüketiniz.

Zencefil çayı

Bu bitkinin en önemli etkilerinden bir tanesi de uçucu yağlarının olması ve yapısındaki fenol bileşikleridir(shogaols ve gingerols). Ayrıca içerdiği nişasta, kalsiyum, B ve C grubu vitaminleri sayesinde sinir sistemlerinizi yumuşatacağından stresi ortadan kaldırarak baş ağrılarının önüne geçebilirsiniz.

Zencefil çayı hazırlanışı

1 su bardağı kaynatılmış suya bir çay kaşığı zencefil tozu ekleyiniz ve yaklaşık 5-10 dakika arası demlenmeye bırakınız. Sonrasında Sabahları aç karnına her sabah 1 bardak şeklinde tüketiniz.

Ihlamur çayı

Baş ağrılarının yoğun bir şekilde arttığı zamanlarda İçerdiği yoğun miktarda C vitamini içeriği sayesinde sizi daha canlı ve zinde tutar ve mental yorgunluğunuzu yok eder bu nedenlerden kaynaklanan baş ağrılarınıza ilaç olacaktır.

Ihlamur çayının hazırlanışı

1litre suya iki tutam ıhlamur otlarını atınız. Ardından kaynayan suda 5 dakika bir sürede kaynatılmaya devam ediniz. Ardından 10-15 dakika demlendirmeye bırakınız. Oluşan çayı sabahları ve akşamları yatmadan 1 bardak içerisine limonda ilave ederek içebilirsiniz

Nane çayı

Rahatlatıcı ve ferahlık ve zindelik veren nane  gevşemenize yardımcı olarak, sıklıkla olan baş ağrılarınıza karşı sizi rahatlatacak ve ağrılar korkulu rüyanız olmaktan çıkacaktır.

Nane çayının hazırlanışı

Bir tutam nane yapraklarını 3 bardak kaynamış suya ilave ediyoruz. Ardından güzelce kaynadıktan sonra çayınızı demlemeye bırakın. Güzelce demlendikten sonra başınız günde 3 kez bir bardak tüketmeniz gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.