Doğru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Cildinize bakım yaparken en uygun yöntemi seçmeye özen gösterin.Çünkü her insanın cilt yapısı birbirinden faklıdır.Bir başkasına iyi genel yüz bakım maskesi sizin cildinize iyi gelmeyebilir ve ciddi zararlar görebilirsiniz.İnternet sitelerindeki cilt bakım tarifleri kopyala yapıştır yöntemiyle her geçen gün yayılıyor.Bilip bilmeden çoğu kişi bu tariflerin söylenildiği gibi etkisi olacağına inanıp deneme yanılma yoluyla uygulama yapıyor. Şunu bilmelisiniz ki her tarif cildinize fayda değil zarar verebilir.

Genç Bir Cilt için Su Tüketin

Her yaştaki insanın kendi yaşına göre uygulaması gereken bir takım bakım yöntemleri vardır. Bu yöntemleri denemeden önce ilk başta su tüketiminie özen gösterin.Cilt yapısının normal bir nemlilik derecesine sahip olması çok önemlidir. Günde 2 – 2.5 litre su tüketilmesini uzamanlar öneriyor. Eğer düzenli su tüketiminize gerekli özeni göstermiyorsanız, hangi marka kremi kullanırsanız kullanın etkisini söylenildiği gibi göremessiniz.

Güneş Işınları Cilt için Zararlıdır

Güneş insan için hem yararlı hemde zararlı etkileri vardır.İnsan vücüdu D vitamini 15 dk güneşe görünmesiyle almış olur.Orta sıcaklıktaki bir havada güneş ışınları mevsimine göre fayda verir, ama fazla miktarlarda güneş ışınına maruz kalmak cilt yüzeyinde koyulaşmaya ve zararlı etkilere sebep olabilmektedir.Yüksek hava sıcaklıklarında kesinlikle cildiniz için yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanın, cilt yapınıza uygun nemlendirici kremlerde kullanmanızda faydası mutlaka olacaktır.Özellikle bayanların cilt yapıları erkeklere göre daha hassastır ve cilt yaş ilerledikçe bayanlarda daha çabuk yaşlanır. Bu yönüyle bakılırsa bayanlar ekeklere göre cildine daha fazla önem vermelidirler.Çok sıcak havalarda yüzünüze, ellerinize, boyun bölgenize mutlaka güneş kremi kullanmanızı tavsiye ederim.

Cilt temizliği için yapılması gerekenler

Güzel görünümlü bebeksi bir cilde sahip olmak için mutlaka cildinizi temizlemeniz ve bakımını yapmanız gerekir.Yalnız cilt temizliği yaparken bir takım yöntemler vardır, hergün cilt temizlemek cildin dış yüzeyine zarar verebilir.Günlük hayatınızda çalışan biriyseniz yüzünüzdeki yağlanma ve kirlenme durumuna göre cilt temizliği yapmalısınız.Eğer işte çalışmıyor ve ev hanımıysanız hergün cilt temizliği yapmanıza gerek yoktur.Sabahları çok hafif bir temizleyici ile yüzünüzü temizleyebilir yada ılık su ve süt ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Bu süt ve su ile yıkamak gece sürdüğünüz nemlendiricinizi de hareketlendirecektir. Sütü neden cilde kullanırız? Sütün içinde laktik asit vardır. Süt cilt temizliği için son derece faydalı bir sıvıdır ve özel­likle sabahları kullanılmalıdır. Bir pamuk yardımıyla sütün içine sokun ve cildinizin tipine göre bir kaç damla limon, portakal, salatalık, yahut başka bir meyva veya sebze suyu ekleyin. (ekşi süt ve ayran da kullanılabilir)

Doğal Asit İçeren Meyveler :

Limon suyu – Domates – Ananas Suyu – Turunçgiller

Tonik Cilde Uygulaması

Cildinizi temizleme yaptıktan sonra yapmanız gerekenler tonik kullanımıdır. Tonik kullanılmasının nedeni yüzünüzde kalan ürünlerin sabun, nemlendirici krem vs. gibi kalıntılarını yok etmektir. Bunlarda bir yöntem, yanınızda mutlaka bir limon taşıyın hem canlandırıcı ve tazeleyici hem de kimyasal içermez, tonikleri silmeye veya yıkamaya gerek olmaz.

Diğer Uygun Tonik İçeren Ürünler

Oksijenli su – Gül Suyu – Güvercin Ağacı

Cilt için Canlandırıcı Tonik Yapımı  Papatya Çayı veya Yeşil çay

  • Papatya Çayı veya Yeşil çay 2 çay kaşığı
  • Yarım bardak su

Hazırlanışı: Yarım bardak suya 2 çay kaşığı papatya veya yeşil çayınızı karıştırın ve bütün tüm cildinize sürün.

Cilt Nemlendirici Ürünler

Bu yöntemlerin en önemli özelliği çok pahalı ürünleri almak yerine daha doğal yöntemlerle kendimiz yapmaktır. Kaliteli ve ucuz kremleri eczanelerden temin edebilirsiniz, nemlendirici krem alırken dikkat etmeniz gereken en temel husulardan birisi size vereceğim özellikleri içlerinde barındırmaları.Bu sayede doğal ve etkili ürün yapmış olacaksnız.

  • Lipidler: Shingo lipidleri, serebrozidler ve seramidler olarak yazılabilir.
  • Güneş Koruması: Koruyucu aşamalı olarak nemlendiricilerde bulunmaz.
  • Temel yağ Asitleri: Ayçiçeği yağı, Üzüm çekirdeği yağı  ve çuha yağı olarak yazılmıştır.
  • İpucu: A, E ve C vitaminleri içeren nemlendirici ürünleri satın almamaya özen gösterin. BunlarI vitamin kapsül olarak en iyi olanlarından alın ve aldığınız kapsülü nemlendiricinize ilave edin. Pahalı ürünlerin içeriğine bu şekilde en ekonomik yolla yapabilirsiniz.Vitamin kaspulleri alırkende gevnilir markaları ve güvenilir yerlerden almanız gerekir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.