Saç Uzatan Yağlar

Saçlarınızı uzatmak istiyorsanız ve bunu daha hızlı getirecek doğal çözümler arıyorsanız mutlaka doğal yağları da bir seçenek olarak düşünün. Eğer internet üzerinde saç bakımı için doğal maskeler aradıysanız mutlaka maskelerin bir çoğunda doğal yağların kullanıldığına şahit olmuşsunuzdur. Pek çok saç bakım ürünü ve şampuanın malzemeleri arasında da bitkisel yağlara rastlayabilirsiniz. Bu yağlar aktarlarda kolaylıkla bulunabilir ve fiyatları kozmetik ürünlere nazaran oldukça uygundur.

Bitkisel yağlar saç derinizin ve saçlarınızın sağlığına katkıda bulunur. Saç foliküllerine olan pozitif etkileri saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlar. Peki hangi yağlar saçlarınız için en iyisidir ve nasıl kullanmanız gerekiyor? Sözü uzatmadan açıklayalım:

Saçları daha hızlı uzatan bitkisel yağlar

1. Havuç Tohumu Yağı

Cilt için çok güçlü bir tonik olmasının yanı sıra altın kıvamı ile havuç yağı saçlarınız için de oldukça besleyici özelliklere sahiptir. Saçlarınız ve kafa deriniz için detoks etkisi sağlayacak bu faydalı yağ hormonların düzenlenmesine de yardımcı olur.

2. Lavanta Yağı

Hem saçlarınızı hızlı uzatan hem de kokusu ile sizi kendinizden geçiren bir yağ olan lavanta yağı evinizde devamlı bulundurmanız gereken esanslı yağlardan birisi. Stres yatıştırıcı özelliği ile öne çıkan lavanta yağı ile kafa derinize masaj yapmak yumuşamasını ve gevşemesini sağlayacaktır.

3. Erz Ağacı Yağı ( Cedar Yağı )

Genellikle kepek tedavisinde kullanılan bazı kepek şampuanlarının içindekiler kısmında görebileceğiniz erz ağacı yağı genel saç sağlığını korumak açısından kullanabileceğiniz faydalı bir yağdır. Bu yağın düzenli kullanımda saç dökülmesini önlediği ve yeni saç tellerinin daha hızlı çıkmasına, mevcut saçların uzamasına katkısı olduğu kanıtlanmıştır. Eğer siz de saç dökülmesi yaşıyorsanız saç derinizi bu yağla ovmanızı öneririz.

4. Ylang Ylang Yağı

Tıpkı lavanta yağı gibi ylang ylang yağı da stresi yatıştırmak için birebirdir. Uzun kullanımlarda saç tellerini kalınlaştıran bu bitkisel yağ aynı zamanda saç derinizdeki yağ üretimini dengeler.

5. Papatya Yağı

Papatya yağı oldukça etkili sakinleştirici ve gevşetici bir yağdır. Her türlü enfeksiyonu saç derinizden gidermek ve detoks etkisi yapmak gibi faydalı özellikleri ile saçlarınızın uzamasına ve sağlık kazanmasına yardımcı olur.

6. Adaçayı

Adaçayının hormon düzenleyici ve rahatlatıcı etkileri vardır. Saç uzatmak, saç kayıplarını azaltmak, kepeği önlemek ve saç derisindeki aşırı yağ oluşumunu önlemek için de faydalıdır. Cilt ve saç hücrelerinin oluşmasını hızlandırıcı etkisi ile saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

7. Biberiye Yağı

Biberiye Türkiye’de daha çok hızlı yağ yakma, göbek eritme gibi doğal tedavilerde karşımıza çıkıyor. Ama kaynak olarak kullandığımız yabancı sitelerde biberiye neredeyse tüm vücut, özellikle de cilt ve saç bakımı için son derece aktif olarak kullanılıyor. Saçlarınızın uzamasına yardımcı olacak olan biberiye yağı aynı zamanda doğal bir parlaklık kazandıracaktır.

Bitkisel yağlarla hazırlanan saç uzatma tarifleri

1. Elma Şırası Sirkesi ve Bitkisel Yağlar

Zaten çok iyi bir tonik olan elma şırası sirkesinin etkisini doğal yağlar kullanarak artırabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 damla lavanta yağı ( Evinizde biberiye yağı veya defne yağı varsa lavanta yağı yerine kullanabilirsiniz. )
  • 1 yemek kaşığı elma şırası sirkesi

Hazırlanışı ve uygulanışı

  1. Lavanta yağı ile elma şırası sirkesini karıştırın
  2. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulama suyundan önce bu karışımla saç derinizi ve saçlarınızı durulayın.
  3. Saçlarınızdaki kalıntıları derinlemesine temizleyip saç derinizin hava almasını ve tıkanıklıkların giderilmesini sağlayacaktır.

2. Saç Uzatan Masaj Yağı Karışımı

Bu tarif için şunlara ihtiyacınız olacak;

  • 5 damla jojoba veya argan yağı
  • 8 damla biberiye yağı

Argan veya jojoba yağı ile biberiye yağını karıştırın. Daha sonra bu karışımla saç derinize parmak uçlarınızı kullanarak masaj yapın. Saç derinizde hem rahatlama hissedeceksiniz hem de bu işlem saçlarınızın uzamasına katkıda bulunacak.

3. Hindistan Cevizi Yağı İle Hazırlanan Saç Uzatıcı Yağ

Üstteki tarif ile son derece benzer bir tarif olan bu masaj yağıyla da saç derinize günlük olarak masaj yaparak saçlarınızın hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 bardak Hindistan cevizi yağı
  • 20 damla biberiye yağı

Hazırlanışı ve uygulanışı

  1. Malzemeleri karıştırın ve alabilecek bir şişeye koyup şişenin ağzını kapatarak iyice çalkalayın.
  2. Bu karışımla günlük olarak saç derinize masaj yapın.
  3. Saçlarınızın daha hızlı ve daha güçlü olarak uzamasını izleyin.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.