Yüz kızarıklığının genellikle utanma veya sıkılma durumlarında meydana geldiğini biliriz. Fakat yüz kızarıklıkları veya yüz kızarması durumu utanma duygularından daha kötü durumlarda da ortaya çıkar Ve bazı durumlarda tehlikeli hastalıklarında habercisi olabilir. Yüz neden kızarır araştırarak sizler için açıklayıcı bilgiler hazırladık.
Yüz Kızarıklığı Nedenleri
1- Bayanlarda hormonsal nedenler yüz kızarma olayını tetikler. Özel günlerde veya hamilelik süresinde hormonlar tepe taklak olur. Veya menopoz ile birlikte östrojen hormonundaki değişiklikler yüzün kızarmasına neden olur.
2- Enfeksiyonlu hastalıklar yüzün kızarmasına neden olur. Bu hastalıklar vücutta ateş yaptığı için yanaklarda kızarıklık görülür. Ateş çıktığı müddetçe yüzde kızarma belirgin oranlara ulaşır.
3- Yüz kızarma olayı genlerden gelen bir durumda olabilir. Ailenizde tansiyon, kalp hastalığı ve şeker hastalığı gibi hastalıklar varsa yüzünüz bu yüzden kızarıyor olabilir. Sizinde böyle bir hastalığa sahip olmanız olasıdır.
4- Solunumu düzgün olmayan insanlarda yüz kızarması görülebilir. Bu yüzden doğru nefes alma teknikleri uygulanarak yüz kızarmasının önüne geçilebilir. Heyecanlanan kişilerde yüz kızarmasının görülmesi bu yüzdendir. Heyecandan nefes alış verişi değişir. Bu durumda yüzün kızarmasına yol açar.
5- Sigara, alkol, çok yağlı yiyecekler, dengesiz beslenme gibi faktörlerde yüz kızarmasına neden olur. Beslenme ayrıntılarına dikkat etmek yüz kızarıklığını önler.
6- İçilen içeceklerin çok sıcak olması yüzdeki kızarıklığı artırır. Soğuk içecekler tüketerek yüz kızarıklığını önleyebilirsiniz.
7- Vücudun fazla miktarda ısı üretmesini engellemeniz gerekir. Fazla aç kalıp birden yemek yemek vücuttaki ısıyı yükseltir. Bu yüzden ara öğünlerde bir şeyler yiyerek ısının aniden yükselmesini engellemeniz gerekir.
8- Vücudun strese verdiği tepki yüz kızarıklığı durumunda da ön plana çıkar. Stres yüzde kızarıklığa neden olur. Stresi yenerek rahatlama ve gevşeme yoluna gitmelisiniz.
9- Yoga ve meditasyon öğrenerek kendinizi rahatlatmaya çalışmalısınız. Yoga ile doğru nefes alma tekniklerini geliştirebilirsiniz.