Bitter Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Çikolata hemen herkes tarafından oldukça fazla sevilen bir tatlıdır.  Hatta öyle ki bazı zamanlarda çikolata krizlerine giren çikolata müptelaları bile aramızda mevcuttur. Kakao çekirdeğinden yapılan çikolatanın tüketimi elbette ki bazı zamanlarda bizlere kendimizi kötü ve pişman hissettirebilmektedir.

Bunun nedeni tabi ki sahip olduğu ve vücudumuza aktardığı kalori miktarıdır. Ancak kaloriden korunma yolları elbette ki mevcuttur. Bu yollardan biri çikolata tercihinin bitter çikolata yönünde yapılmasıdır.

Sütlü çikolataya göre kakaoyu içerisinde daha fazla barındıran bitter çikolatanın yani bitter çikolatanın insan sağlığı açısından daha sağlıklı olduğu birçok dalda uzman olan kişiler tarafından kanıtlanmıştır.

Bitter çikolatanın faydalarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

– Bitter çikolata damarda tıkanıklığın oluşumunu engelleyen flavanoller adlı oksidanı içerisinde barındırır. Bu özelliği ile de kalp sağlığına iyi gelmektedir.

– Çikolata, vücuttaki nitrit oksit üretimini uyaran bir gıdadır. Nitrit asitin doğrudan kan basıncı ile alakalı olması sebebi ile de çikolata tüketimi doğrudan kan basıncını düzenleyen bir faktördür.

Bitter çikolatanın faydaları arasında kan şekerini düzenleyici etkisi de sayılabilmektedir. Diğer şekerlemelere göre içerisinde dengeli bir ölçüde glisemik indeksi barındıran bitter çikolata insülin hormonunu da dengede tutmaktadır.

– Doğal bir uyarıcıyı içerisinde barındıran bitter çikolata kişilere hayatlarında kendilerini daha iyi hissettirme yönünde çok büyük rol oynar. Aynı zamanda çikolata tüketimi esnasında vücudun uyarılması da kişileri sakinleştirici yönünde etki yaratır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.