Üzüm Çekirdeği Yağı Ve Faydaları

Güçlü bir antioksidan olan üzüm çekirdeği yağı, E vitamininden 50 kat, C vitamininden ise 20 kat daha güçlüdür. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde anti-aging etkisi en güçlü yağlar arasında yer almaktadır. Üzüm tohumlarının ezilmesi ile elde edilen üzüm çekirdeği yağı, bir çok hastalığa da iyi gelmektedir.
Kozmetik sektöründe kırışıklık gideren ürünler ve nemlendiricilerde kendisine yer bulan üzüm çekirdeği yağı, cildinizi gençleştirir ve gerginleştirerek kırışıklıkları giderir. Hassas cilde sahip olanlar için etkili bir nemlendirici olan üzüm çekirdeği yağı, cildinizi tahriş etmez ve aynı zamanda alerji riskini de en aza indirir.

Cildinize masajla birlikte uygulayacağınız üzüm çekirdeği yağı rahatlatıcı ve dinlendirici etkiler gösterecektir. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayacak olan yağ, daha sağlıklı ve dinç bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır.

Makyaj temizleyicisi olarak da kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, düzenli kullanım sonrasında sivilce lekeleri, güneş ve yaşlılığa bağlı lekeleri de gidermektedir. Piyasada bulunan bir çok leke kreminin içeriğinde üzüm çekirdeği yağı bulunmaktadır. Antioksidan ve anti-aging içeren, cilde uygulandığında hızlı bir şekilde emilen üzüm çekirdeği yağı egzama sorunlarında ve cilt tahrişlerinde kullanılır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Nemlendirici Olarak Kullanımı

2 damla üzüm çekirdeği yağını parmaklarınız yardımıyla cildinize yedirin. Cildi nemlendirirken tazeler ve hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizin yaşlanmasını engeller. Bilinen en iyi antioksidan içeren yağ olarak kanıtlanan bu yağ C ve E vitamininden çok daha güçlü etkilere sahip.

Üzüm Çekirdeği Yağının Vücuda Faydaları

  • Görme sorunu yaşayan kişilerde iyileşme sağlayan üzüm çekirdeği yağı, gözde bulunan kan damarlarının daha iyi çalışmasını sağlar.
  • Karaciğerde fazla kolesterolü uzaklaştıran üzüm çekirdeği yağı, ani kalp krizi ve inme gibi sorunları da önleyici etkiler gösterir.
  • Üzüm çekirdeği yağı kan akışını arttırarak vücutta oluşan varislerin küçülmesine sağlar. Cilt rengini ve cilt dokusunu iyileştirmekte başarılı olan yağ C vitamini için gerekli olan katalizör görevi görmektedir.
  • Ağız içinde oluşan yaraların geçmesini sağlar.
  • El kremi, saç bakımı ve vücut yağı olarak kullanılabilir.
  • Kalp rahatsızlıklarının oluşmasını azaltır.
  • Astım krizlerini azaltır.
  • Serbest radikallerin oluşturduğu durumu tersine çevirir.
  • Alerjiye sebep olan histemin maddesinin oluşmasını önleyerek vücuttaki kan akışını hızlandırmaktadır.
  • Ağrı ve yorgunluğa vücuda uygulandığında iyi gelir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.