Yüzdeki Kırışıklıklara Karşı Yüz Yogası Nasıl Yapılır

Yaşlılık ve dış faktörlerden dolayı sarkan yüz yapısını toplamak için yüz yogası yapılabilir. Zamanın etkisi ile zayıflayan yüz kasları sonucu; yanaklar sarkmaya başlar, göz çevresi kırışır, alındaki çizgiler belirginleşir bunun önüne geçmek için yüz yogası uygulanır. Yüz, alın, yanak, dudak ve göz çevresi için uygulanacak yoga çeşitleri ve yüz yogasının faydalarını sizler için yazdık.

Yüz Yogası Nedir? 

Yoga vücuda sakinlik ve zihne dinginlik verir, kişiyi sakinleştiren hareketler ile uygulanır. Yüz yogası da yüz bölgesindeki önemli noktalara baskı uygulanması sonucu kan akışının artması ve yüzün kendini toplayarak daha genç bir hale getirilmesidir. Yüz bölgesine parmaklarla yapılan yoga işlemi sonucu artan kan dolaşımı kişiye rahatlık ve hafiflik hissi veriyor, uygulandığı bölgenin zamanla gençleşmesini sağlıyor.

Yüz Yogası ile Rahatlama

Lourdes Çabuk, yüz yogasının Asya ülkelerinde yaşayan kişiler tarafından sık sık kullanıldığını, kişilerin uzun vadede yaşlanma etkilerini ortadan kaldırdığını belirtiyor. Türkiye içerinde yüz yogası yapan merkezlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Türkiye içerinde bu işin başındaki isim olan Lourdes Çabuk’un yöntemlerini sizler için araştırdık.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

  1. Yüz yogası başlangıç: Bu işlemde alın bölgesinden başlayarak aşağı doğru inen bir yol izlenir. Genel olarak masaj vaari hareketler ile gerçekleştirilir. 4 parmak yardımımı ile alın bölgesine hafifi basınç uygulanır, parmaklar dairesel hareketlerle bu bölgede gezdirilir. Daha sonra her iki elin orta parmağını kullanarak; alnınıza yukarı doğru masaj yapmalısınız. Kırışıklığın neden olduğu; kötü görüntü zaman içinde kaybolmaya başlar. Sinir sisteminin de bir şekilde uyarılması gerekir.
  2. Yanak bölgesi: Alın bölgesinden sonra ellere nemlendirici bir krem sürülerek yanak bölgesini harekete geçirin. Ellerle yanak bölgesi kavranır, yanaklara masaj yapılarak, yanakların yukarıya doğru gerdirilmesi sağlanır.
  3. Göz çevresi için yoga hareketi yaparken; her iki elin işaret ve başparmağı ile; gözlerinizi mümkün olduğunca açmaya çalışın. Bu hareketi yaparken 5 saniye bekleyin ve bırakın. Bu şekilde üç tur devam edin. Bu hareket ile birlikte çizgiler açılır. Bu hareketi yaparken; direk karşıya bakmalısınız.
  4.  Dudak Yogası; Dudakların kalınlaşması için kalem hareketini yapabilirsiniz. Dudağınızın arasına bir kalem alarak, çevirmeye çalışmalısınız. Bu hareket ile, dudaklarınız zaman içinde kalınlaşacaktır.

Yüz yogası hareketleri günde 3 defa düzenli uygulandığında bir kaç ay içerisinde yüzünüzdeki değişime inanamazsınız.

Yanak sarkması için en yaygın yoga hareketi: Yanak kaslarını güçlendiren en iyi yöntem balon şişirmedir. Bir balonu 4-5 defa şişirmek yanaklardaki sarmayı kısa sürede toparlar. Ekstra bir uğraş gerektirmeyen balon hareketini zamanla arttırabilirsiniz.

Yüz Yogası Yaparken Dikkat

  • Yapılan yanlış yoga hareketleri sonucunda yanaklarınız yanlış bir form kazanabilir. Yanağınızın bir tarafı sarkık dururken, diğer tarafı biraz daha toparlanmış gibi durabilir.
  • Her yere eşit basınç verilerek özellikle yanakların aynı seviyeye getirilmesi sağlanmalıdır.
  • Basınç şiddetli olmamalıdır.
  • Özellikle de alın kısmına yoga yaparken; alın kısmı ağrırsa, bir yerde yanlışlık var demektir.

Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Öncelikle yoga felsefesinin amacı rahatlamak üzerine olduğundan dolayı bu işlemin cildi rahatlatmak üzerine gerçekleştirildiğini unutmamak gerekir. Yüz yogasının faydaları aşağıdaki gibidir;

  • Yüz bölgesinde ki kan dolaşımını hızlandırır ve belirgin bir rahatlama hissi uyandırır.
  • Alın bölgesine yapılan masaj hareketleri eşliğinde bu bölgedeki kırışıklıkların azaldığı görülür.
  • Cilt yağlanmalarının tek bir noktada olduğu durumlarda, yağların çözünmesine ve dağalmasına olanak sağlar. Böylelikle yakmak daha da kolaylaşır.
  • Göz çevresinde ki kırışıklıkların azaldığı görülür.
  • Dudak çevresinde ki mevcut çatlak ve kırışıklıkların yok olduğu gözlemlenmiştir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.