Cilt Bakımına Yardımcı En Doğal Yağlar ve Faydalar

Cilt yapısı zaman içinde yıpranabilir ve dengesini kaybedebilir. Bu nedenle besleyici onarıcı takviyelerle daha iyi görüntü sağlanabilir.

Kamelya Yağı

Bitkisel yağlar içinde en etkili olanlardan biri kamelya yağı olarak bilinmektedir. Bu yağ, kamelya çiçeğinin tohum ve yapraklarından alınan özütlerle elde edilmektedir. E vitamini, omega 3 ,6 ve 9 barındırması, nedeniyle cildi besler  ve onarır. Cilde sürüldükten sonra yağlı bir his vermez. Kırışıklıkların giderilmesi için destek verir. Serbest radikallere karşı mücadele eder. Olgun, hassas ve kuru ciltler için ideal sonuçlar verebilir.

Okaliptus Yağı

Cilde faydalı yağlar içinde  okaliptus yağı, yanık derideki enfeksiyona yönelik kullanılmaktadır.  İçeriğinde antiseptik ve mikrop kırıcı maddeler vardır. ayrıca derideki yanma nedeniyle görülen ağrıyı da azalttığı bilinmektedir. İsteğe göre rutin aralıklarla ayda  birkaç kere cilde bakım amacıyla sürülebilir.

Neroli, Portakal Çiçeği Yağı

Lekeleri gidermede etkili olduğu bilinen portakal çiçeği yağı, özellikle yeni geçen yanıklar sonrasında kalan izlerin hızlı şekilde giderilmesini sağlar. Düzenli olarak her gün sürülmesi halinde 3 -6 ay içerisinde tam iyileşme görünebilir.

Fındık Yağı

Ciltteki alerji gibi durumlarda sakinleştirici ve yumuşatıcı bir etki yapar. Tüm ciltler için kullanımı uygundur.  Ancak kuru ciltlerde daha etkilidir. Direnç geliştiren bir etki sağlar.

Avokado Yağı

Avakadonun kendisi de yağı da  son derece faydalıdır. İlerleyen yaş veya kuruluk nedeniyle görülen kırışıklıklar ve yıpranmalarda onarıcı, yeniden yapılandırıcı bir etki sağlar. Cilde sürülmesi sonrasında hızlıca emilir ve egzama  için de tedavi destek amaçlı kullanılabilir.

Jojoba Yağı

Cilde iyi gelen yağlar içerisinde jojoba yağı en etkililerden biridir. İçerisinde, ciltte doğal halde olan sebuma benzer bir içerik vardır. bu madde cilt bakım ürünlerinde de birçok yerde kullanılmaktadır. Yapışkan bir his vermeden, ciltte onarım ve nemlendirme sağlıyor.

 Üzüm Çekirdeği Yağı

Antioksidanlar, fitobesleyci maddeler bakımından faydalı üzüm çekirdeği yağı, gözenekleri beslemesi, sivilce sorununu gidermesi ile biliniyor.

Doğal Zeytinyağı

Doğal zeytinyağı,  antioksidan etkisi ve kuru ciltleri nemlendiren yapısı ile eskiden beri kullanılan yağlardan.  Üstelik sadece cilt değil saçlarda da bakım onarım etkisi yapıyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.